02 jul

Rabat på færger i Norge

Der er rigtig mange færgeruter langs den norske vestkyst.

En tur til Lofoten, Kystriksveien FV17 mellem Steinkjer og Bodø + det løse blev til i alt 15 færgeoverfarter.

Med forudbetalt færgekort blev den samlede pris 2.078 NOK (normalpris 3.650 NOK), en besparelse på ialt 1.572 NOK for en camper under 6 meter inkl. fører med 1 passager.

Rabatten udgør pt 50% på køretøj inkl. fører hhv. 17% på billet til passagerer.

For at opnå denne rabat skal man oprette en Autopass-ferjekonto, man tilknytter en brobizz, bestiller et færgekort og forudbetaler 3.500 NOK for køretøjer op til 8 meter / 13.900 NOK for køretøjer fra 8,01-17,50 meter.

Flertallet af færgeselskaber benytter det fysiske færgekort, kortet koster 50 NOK og fremsendes med post. Rabatten er betinget af man benytter kort hvor det gælder, og brobizz (Autopass brikke) hvor det gælder.

Det lille færgekort gav gode besparelser på Norge’s turen

Den norske færgeaftale oprettes hos Autopassferje.no

Køretøjets registreringsnummer skal oplyses, man kan fint tilknytte en dansk brobizz til aftalen/kontoen. Der bliver tilsendt en faktura på forskudsbeløbet, først når der er betalt bliver kontoen aktiveret og færgekortet fremsendt. Når forudbetalingen er nede på 25% modtager man besked, uden saldo på færgekontoen opnår man ikke rabat på overfarten.

Der er en oversigt over de ruter og færgeselskaber der er med i ordningen her: Ferjesamband

Hvis der er indført betaling med AutoPASS-brikke skal betaling foretages med brobizzen, jeg har ikke set det på vores tur, men går ud fra det vil fremgår af skiltningen at en eller flere baner er til AutoPass.

Ellers foregår billetering ved færgelejet inden ombordkørsel eller ombord på færgen, man betaler med færgekortet og modtager en kvittering, sjovt nok uden beløb, men dagen efter kan man se transaktionen på kontoen.