Det der kendetegner den helintegrerede autocamper er, at vognen med det integrerede førerhus har fuld bredde i hele længden, det giver mere plads foran, altså større stue og god plads til en hæve/sænkeseng. Den store forrude giver et rigtig godt udsyn. Døren på passagersiden er oftest udeladt, da man typisk bruger døren i bodelen. Prismæssigt er de helintegrerede i den dyre ende sammenlignet med andre opbygninger.

Der er mange fabrikater, størrelser og indretninger at vælge imellem, dog er mange af de grundlæggende funktioner ens uanset mærke.

Vores erfaring med den helintegrerede:

Vælg motor med overskud af hestekræfter. vær opmærksom på vægt og lasteevne.

Fordele: Panorama udsyn – isolering – batterier, vand og installationer placeret i dobbeltbunden – god stue – seng med springmadras – rummeligt toiletrum med brusekabine – skabsplads – garage med plads til cykler – centralforsyning i dobbeltbunden.

Ulemper: Mindre egnet til daglig kørsel – behov for bil nr. 2 – vindmodstand – højde og bredde kan være et problem ved broer, snævre gader og parkeringspladser – specialfremstillet forrude ikke lagervare og dyr at få udskiftet.

Den viste I6400 SG er fra 2008, selv om der er udviklet nye modeller er det basale stadig aktuelt.

Autocamperen gennemgås fra A-Z i de 2 følgende videoer: