Vi startede på Norge turen sidst i maj måned, på det tidspunkt er det ikke alle museer, der har åbnet for sæsonen, f.eks. åbner museet i Bud først omkring Sankt Hans.

Ergan Kystfort var en del af Atlantvolden, tyskerne byggede 293 kystfort langs den norske kyst. I Danmark var bl.a. bunkerne langs den jyske vestkyst og fortet ved Hanstholm en del af Atlantvolden, tyskernes forsvarsvold strakte sig langs kysten fra Spanien til Murmansk. Da tyskerne indtog Bud i 1940 tvangsflyttede de befolknnimgen fra 36 boliger som blev revet ned sammen med en del andre bygninger. I perioder var der 300-350 tyske soldater og 150 tvangsarbejdende polske og russiske krigsfanger i Bud.

Bud fremstår med en hyggelig havn, ferieboliger i nogle af de gamle fiskevær, fiskerestaurant og dagligvarebutik. Ud mod havet er der anlagt en slags kyststi med informationstavler om stedets historie, Midt i byen står et velbevaret fyr, det vil sige fyret Storsundlykta blev reddet, flyttet ind til Bud og restaureret efter det var blevet erstattet af et nyere fyr.

Vi overnattede på parkeringspladsen nedenfor skrænten.

Links: Bud kystmuseum, kystfort og kystkulturFiskeværet Bud, Visit Norge