Campervan’s er i princippet varevogne isoleret og indrettet til beboelse, de findes i mange forskellige fabrikater og opbygninger, nogle er meget kompakte uden toilet/bad, hvor de lidt større indeholder samme faciliteter som andre autocampere, bare i mere kompakt form.

Fiat Ducato er meget brugt, de findes i 3 længer 5,41, 5,99 og 6,36, bredden er typisk 2,05, højden er typisk 2,58, men der findes også modeller med forhøjet tag.

Køretøjets længde har betydning for indretningen, tværvendt eller langsgående senge, hvor kompakt er siddegruppen, kan det lade sig gøre at tage et bad, hvordan er køleskabet placeret, hvor meget bagageplads er der under sengen. Et andet aspekt er parkering, bro- og færgepriser. Hver især må overveje hvad der er vigtigst, og hvor det er muligt at gå på kompromis.

Vores erfaring med campervans:

Vær særlig opmærksom på totalvægt , køreklar vægt og resterende lasteevne. Mange vans er en del tungere end man umiddelbart forventer. Ekstraudstyr som automatgear, større motor, anhængertræk, markise, cykelstativ osv. skal indregnes i køreklar vægt. Man skal også være klar over en del producenter kun indregner 20 liter frisk vand i køreklar vægt.

Fordele: Bedre køreegenskaber (føles mere som bil). Velegnet til fleksibel benyttelse, fylder mindre i smalle gader, får lettere plads på almindelige parkeringsplader. Reservedele er hovedsagelig standardkomponenter.

Ulemper: Mindre plads til beboelse, hvor især baderummet kan være nedprioriteret i forhold til større autocampere. Eventuelle kuldebroer ved bagdøre etc. kan løses med indvendige isolerende forhæng.

Den viste Knaus Box Star Street 600 er fra 2012, selv om der udvikles nye modeller er den stadig aktuel både i indretning og udstyr.

Videopræsentation: