Vi er havnet i køen på ny autocamper, levering af den campervan vi bestilte for 10 måneder siden er udskudt af flere omgange.

For at være lidt på forkant satte vi den gamle campervan til salg i maj måned, vi er så uden camper i en længere periode end forventet. De der har camper ved hvor afhængig man bliver af komforten ved at være selvforsynende.

Den akutte løsning blev telt og luftmadrasser. Vi købte et kuppelteltet med ståhøjde og plads til bord og stole. Teltet viste sig at være vandtæt og blive stående i blæsten, det var ganske udmærket, men Ingen tvivl om vi savner vores campervan.

Vi valgte campingpladsen i Hillerød på grund af beliggenheden i forhold til diverse gøremål.

Hillerød camping viste sig at være den fineste campingplads. Det er et eldorado med store oliventræer, palmer, blomstrende træer og meget andet, der er så flot og hyggeligt. Om aftenen tænder de fakler og levende lys rundt om på.pladsen, servicebygningerne er i tip top stand, alt er velholdt rent og pænt. Vi fik lov at vælge mellem flere ledige pladser ved ankomst, vi følte os meget velkommen. Pladsen er opdelt i mindre områder med hver sit særpræg.

Et virkelig dejlig sted, hvor autocampere også er velkommen, prisen er den samme uanset om man kommer med telt eller autocamper.


Efterspørgslen på nye autocampere overstiger kapaciteten,

Fiat Ducato fabrikken producerer på maksimal kapacitet med 3-holds skifte 7 dage om ugen. Jeg har læst at Fiat ser sig nødsaget til at lukke for bestillinger af den nuværende 2021 model for at omstille produktionen til det ny 2022 facelift..

Der bygges virkelig mange autocampere og vans på Fiat Ducato. Nogle producenter har valgt at skifte til Citroen eller Peugeot, som også er lidt billigere, men for de kunder der ønsker automatgear er det ikke en løsning.

Mercedes, Man, VW og Ford bliver også benyttet til opbygning af autocampere, jeg ved ikke om der er lignende kapacitetsproblemer med levering af deres basiskøretøjer.

Andre flaskehalse er mangel på køleskabe, madrasser, markiser, fyr og andre komponenter, der benyttes i opbygning af autocamperne.

Jeg følger lidt med i et tysk forum, hvor jeg har set indlæg om lang leveringstid og annullering af bestillinger.

Det tyske Promobil har en længere artikel om emnet på deres hjemmeside.