Selv om autocampere og campervans importeres og sælges af danske forhandlere, er det parallelimport i forhold til bilproducenten, I praksis betyder det at f.eks. Fiat Danmark ikke nødvendigvis kender til bilens eksistens, det kan udgøre et problem i forhold til opdateringer og garantier.

Vi blev opmærksomme på problematikken, da vi kontaktede et autoriseret Fiat Professionel værksted i Nordjylland grundet en gul advarselslampe. Værkføreren konstaterede at vores Ducato ikke var registreret ved Fiat Danmark, det blev ordnet, de tjekkede bilen og det viste sig, at der var en opdatering til automatgearet.

Vi fik efterfølgende en lang snak med værkføreren, han fortalte, at han oplever det som er et udbredt problem at autocampere ikke er registreret ved Fiat. Efter hans mening burde autocamperforhandlerne sørge for garantiregistrering og få eventuelle opdateringer udført hos et autoriseret værksted inden camperen leveres til kunden. Det er problematisk når Fiat Danmark ikke ved bilen eksisterer. Ved kritiske sikkerhedsmæssige re-call eller opdateringer får ejerne besked i e-boks, men det sker kun hvis bilen er korrekt registreret ved Fiat Danmark.

“Maximum Care Camper” udvidet garanti

Fiat tilbyder en udvidet garanti til autocampere igennem Mopar Vehicle Protection, den kan tegnes indtil 24 måneder fra 1. registreringsdato, men er billigst indenfor de første 6 måneder.

.Man kan maksimalt udvide af garantien med 3 år til total garantilængde på 5 år, gældende op til 100.000 km. ved tegning af kontrakt fra 0-6 måneder fra 1. registreringsdato var prisen ultimo 2021 5.872 inkl. moms. Dækningen skal opfattes som en forlængelse af garantiperioden, Det er en betingelse at service udføres på autoriseret Fiat Professionel værksted jf. servicebog og intervaller. Vejhjælp er inkluderet, dækningsområdet er Europa, sliddele dækkes naturligvis ikke. Ordningen kan overdrages til ny ejer.

Jeg ved ikke om vi får nytte af det, men betragter det som en ekstra forsikring, der kan være god at have.