Med danske afgifter kan tilvalg af radio og navigation som fabriksmonteret ekstraudstyr blive ganske dyrt. Det kan også være vanskeligt at gennemskue helt præcis hvad det er man “køber”, hvis man ikke kender produktet i forvejen, plus tankerne om der kommer en ny model man hellere ville have haft osv. Summa summarum, vores Pilote blev bestilt uden radio. Da den kom hjem viste det sig, at der ikke var monteret tweeter (de små højtalere ved sidestolpen), der var de normale dørhøjtalere som ikke gav den bedste lyd.

Der er mange fine radioer og styreenheder på markedet, jeg skal ikke kloge mig på hvad der er bedst, men vi endte med at vælge Alpine Halo9 ILX-905D. Vi synes skærmen er super flot, lyden er god, den opfylder vores behov og passer perfekt til Ducato 2021, betjeningsknapperne på rattet kan bruges som de er tænkt og den er upåvirket af start-stop. Halo9 har bl.a. USB stik, trådløs Apple CarPlay og mulighed for tilslutning af bakkamera m.m.

Der er også mange meninger og muligheder for eftermontering af højtalere, men vi faldt for Alpines højtalersæt SPC-R100-DU til montering på instrumentbrættet kombineret med Alpine SWC-D84S subwoofer til montering under kopholderen.

Vi synes lyden er fin, nu kan vi rent faktisk høre hvad der bliver sagt i radioen og musikken lyder som forventet.

Alpine SPC-R100-DU højtalersæt består af enheder, som placeres som vist på hver side af instrumentbordet.
Alpine SWC-D84S costum subwoofer til installation under kopholderen i Fiat Ducato m.fl.