Drøbak ligger på det smalleste sted i Oslofjorden, den gamle bydel. er utrolig charmerende med små butikker, spisesteder, gallerier og havnen hvor der landes friske rejer i sæsonen.

Drøbak’s historie tæt er knyttet til Oscarsborg fæstning, der ligger på en ø ud for byen. Da Tyskland angreb Norge den 9. april 1940 gav oberst Birger Eriksen ordre om at affyre kanonerne, det lykkedes garnisonen at sænke den tyske krydser ”Blücher” Det forsinkede den tyske invasion af Oslo, og var årsag til at både konge, regering og guldbeholdningen nåede at blive evakueret. Man kan tage båden fra Drøbak til Oscarsborg, overfarten tager 5 minutter.

Badeparken med mindesmærker fra 2.verdenskrig finder man nord for Drøbak kirke.

I feriesæsonen kan det være lidt af en udfordring at finde en parkeringsplads i den gamle bydel, men her I maj var det muligt at parkere på havnen, hvor der er flere betalingspladser, dog skal man skal være obs på den maksimale parkeringsperiode i de forskellige områder.