Det tager 4,5 timer med Fjord Line fra Hirtshals til Langesund? Da vi kørte i land var der toldkontrol, Har i alkohol med ? Spiritus, vin, øl ? Hvor mange flasker vin ? Hvor mange øl ? Svarene blev godtaget med et vink “kør”.
Turister er ikke undtaget kontrol, så det er klogt at have styr på, hvor lidt man må indføre i Norge.

17. maj er Norges nationaldag, den fejres hvert år til minde om underskrivelsen af den norske grundlov i 1814.

Det er en national festdag med mange traditioner, flagene stryger til tops og der pyntes med blomster i nationalfarver. Man mødes gerne med venner, familie eller naboer. dagen startes med en særlig 17.maj morgenmad, og afsluttes med en god middag.

I løbet af dagen går børnene i optog anført af musikkorps der spiller marchmusik, folk står langs ruten, vinker, råber hurra og vifter med flag mens optoget passerer. Mange børn og voksne bærer bunad i dagens anledning (Bunad er Norges fest nationaldragt). Optoget afsluttes gerne med social samvær og aktiviteter på den lokale skole.